Mae Terra

Knop Mae Terra
Logo Mae Terra

Het land en omgeving

Mae Terra is gelegen in de Serra da Estrela, Portugal’s grootste natuurgebied. Met haar ruige bergen en groene valleien waarin de begroeiing veelal nog bestaat uit loofbos. Vele heldere berg- stroompjes kronkelen zich een weg door het landschap. De bevolking in deze streek leeft nog gedeeltelijk zelfvoorzienend en dit kenmerkt het landschap, vele terrassen waarop tuinen en boomgaarden worden onderhouden en waar je de herders nog vrij met hun kudde ziet rondstruinen.

Onze Quinta

Op onze Quinta zijn we de dankbare hoeders van 5 hectare land dat +-800 meter boven zeeniveau ligt. Ongeveer 1,5 hectare hebben we ingedeeld als cultuurland en bestaat uit vruchtbare oude handgemaakte terrassen met granieten muren. Hier verbouwen we onze gewassen en is de weidegrond voor onze kudde geiten. De rest van het land bestaat uit wild bosrijk land met o.a. magische oude tamme kastanje bomen en rotsformaties. Twee heldere bergstroompjes doorkruisen ons land en zorgen voor vele kleine watervalletjes en houden onze velden en terrassen groen in de zomer. Naast onszelf leven op onze Quinta ook een kudde geiten, de kippen, 2 honden, Findus de kat en zo’n 20 bijenvolken. In de toekomst zouden we ook graag nog een ezel willen en wat eenden. Alle dieren hebben hun eigen functie en rol binnen het dynamische geheel en maken deel uit van de gesloten kringloop op onze Quinta.

In de buurt

 In de directe omgeving zijn veel mensen bezig met soortgelijke projecten. Hierdoor worden er verschillende activiteiten aangeboden in de buurt: o.a. yoga lessen, tai chi lessen, shiatsu, tai massage, sound healing, kambo en andere ceremonies, paardrijden en kinderoppas.

Daarnaast is het middeleeuwse buurt dorpje Linhares da Beira zeker een bezoekje waard met de idyllische huizen en straatjes, het kasteel en cafe Mimoso! Linhares staat ook bekend om de mogelijkheid te paragliden. Verder wordt de omgeving gekenmerkt door de vele wandelroutes, de prachtige rivier de Mondego en bergmeer Vale do Rossim.

nl_NLNederlands